Hemstädningstips för högtider och helgledigheter

Brukar du städa inför högtider och semester? Försummade rengöringsuppgifter lägger till en extra nivå av stress under högtider och ledighet som du helt enkelt inte behöver.

Högtider är en tid att fira med familj och vänner. Det är en tid för matlagning, bakning, gåvoutdelning och glädje. Men många människor blir upptagna av de många städuppgifter de har hoppat över under hela året. Självklart vill du att ditt hem ska vara rent för sociala händelser. Men med shopping, diverse ärenden, arbets- och familjeåtaganden kan det vara en oöverstiglig uppgift att hålla det rent.

Praktiska tips för att städa hemmet inför högtider och semester

Läs vidare för några praktiska tips för att hålla ditt hus snyggt till semestern!

Fokusera på att städa foajén

Entrén är det område människor kommer att se först när de kommer in i ditt hem. Så det är viktigt att göra ett bra första intryck. Piffa upp din entré genom att torka av din ytterdörr (det är OK att erkänna att detta är något du sällan gör).

Ge den dammiga dörrmattan en tur med rengöringsmedlet och se till att smuts och skräp inte har samlats i tröskelns vinklar och vrår. Lägg till fräscha blommor eller en festlig julstjärna, och dina gäster kommer att tro att du har arbetat hela veckan för att göra fint!

Rensa klädskåpet

Ta en snabb kontroll genom dina skåp och gör plats för dina vänners och familjens kläder när de kommer på besök på högtider. Lägg till extra galgar och flytta icke-väsentliga föremål till ett annat rum. Du har tänkt att lägga undan dina flip-flops och sandaler i flera månader nu, eller hur? Gör dig själv ett högtidligt löfte om att ta itu med den högen i januari, så att du inte flyttar igen nästa år!

Rengöring av köket

Köket är utan tvekan ett av de viktigaste rummen under alla helger och högtider. Det är hjärtat i hemmet, eller hur? Så se till att ditt kök ser ut och luktar gott innan gästerna anländer.

Spola tvättstället med kokande vatten och citron (eller bakpulver och vinäger om det är riktigt illa). Glöm inte att kolla runt ljusarmaturer och byta ut saker som inte fungerar. Denna helg ska inte ha besök av något damm!

Utelämna inte badrummet

Det kanske inte räcker att helt enkelt snabbt spraya badrummet med något deodoriserande rengöringsmedel. Istället kan du behöva kavla upp ärmarna och verkligen anstränga dig!

Använd en borst med stelskaft och skurpulver för att fräscha upp fogmassa och ta itu med vinklarna runt tvättstället och badkaret. Vissa människor tar också tillfället i akt att städa ur sitt medicinskåp, för alla vet att moster Ethel kommer att smyga dit och se sig omkring!

Ta bort oönskade lukter

Om, trots dina bästa rengöringsansträngningar, inte luktar ditt hem riktigt så festligt som du hoppats, brygg en snabb kanna med kaffe. Den välbekanta lukten täcker nästan vad som helst och köper dig lite tid för att hitta källan till surheten.

Eller tillsätt några apelsin- och citronskivor, kanel, muskotnöt och vanilj (eller några klassiska semesterkryddor du föredrar) i en liten kastrull med vatten och värm försiktigt på plattan. Lukten kommer garanterat att förbättra intrycket av ditt hem. Och dina gäster kommer att tro att du tillbringade dagen med att baka något smarrigt.

Piska och dammsuga mattor

Om du har kastmattor runt ditt hem, ta upp de smutsiga sakerna och kasta dem i tvättmaskinen. Kan du, håll dem utom synhåll tills efter ledigheten är klar. Om du helt enkelt inte kan hjälpa dig själv, placera dem där inkommande gäster kan torka av fötterna och gå vidare.

Ingen vill delta i en högtid som påminner om sin mormors salong, med dess plastförpackade lampskärmar och vinylhöljen.

Glöm allt och hyr in ett professionellt städföretag

Om du bara vill njuta av semesterledigheter och högtider med dina vänner och din familj, kan du förstås också bara lämna all denna hushållsrengöring till proffsen. Kontakta en rekommenderad städfirma på Lidingö som erbjuder städtjänster för bostäder i ditt område. Låt städproffsen hantera alla obehagliga och tidskrävande städuppgifter. Under tiden kan du handla, baka, dekorera och slå in gåvor, istället för att oroa dig i flera månader över dessa motbjudande rengöringsuppgifter.