Hemstädning – Låt en städhjälp ta hand om städningen

Mellan dagliga ärenden, arbete och allt annat som dyker upp i livet så blir det lätt att man skjuter ner hemstädning på prioriteringslistan. När det börjar kännas som att det är omöjligt att städa hemmet börjar det kanske bli dags att anlita en bra städfirma på Lidingö som kan ta hand om just den uppgiften.

Städhjälp för hemstädning

Det är lätt att vi överarbetar oss med alla de hundratals saker som vi måste få gjorda varje dag bara för att hålla oss flytande. Så om du har ekonomin för det bör du definitivt överväga att anlita städhjälp som kan hjälpa dig städa ditt hus så att du får en mindre sak att oroa dig över. Men att hitta en pålitlig och duktig städare kan vara ett stort projekt. Nästan alla kan städa ett hus men långt ifrån alla är bäst på det.

Så, hur går du tillväga för att hitta den perfekta städaren till ditt hem, och hur behåller du dem?

Först och främst vill du informera om att du söker efter städhjälp. Några av de bästa sätten att göra detta är i tidningsannonser, informera vänner och grannar eller genom att prova väletablerade städföretag i Stockholm.

När du annonserar bör du alltid börja med närområdet först. Genom att hitta någon som bor i närheten på Lidingö underlättar det eftersom det inte blir så svårt för personen att komma till ditt hem och dessutom känner personen väl till området. Ytterligare en fördel är att när du intervjuar personen så kan du få reda på hur väletablerad personen är i området genom att fråga hur länge de har bott där och hur många av grannarna de känner.

Fråga vänner om omdömen och tips

Bara genom att låta dina vänner veta att du letar efter någon som kan hjälpa dig städa ditt hem kan du omgående få bra tips på personer. Så länge du litar på att dina vänner ger dig bra råd, kan du erbjuda någon av deras befintliga städare ytterligare arbete, vilket alltid är ett plus i servicebranschen.

Anlita en städfirma för hemstädning

Städfirmor kan vara ett alternativ för dig eftersom de har standardiserade priser och arbetar snabbt. Men om du inte är väldigt tydlig med vad du vill skall uträttas i ditt hem så kan du komma hem till ett hus som inte är så rent som du hoppades. Den huvudsakliga anledningen till att dessa städtjänster inte möter dina förväntningar är att de ofta tar in ett större städteam som städar färdigt ditt hus på 60 minuter eller mindre. Det leder såklart till spekulationer kring om hemmet verkligen blivit rengjort ordentligt. I vissa fall blir dessa tjänster överbokade vilket gör att personalen fokuserar på kvantitet istället för kvalitet.

Planera och lista upp städuppgifter

När du väl har hittat rätt person eller städteam så verkar det kanske enkelt att behålla dem, men det finns vissa saker du måste säkra. Först och främst måste du tydligt klargöra dina förväntningar från start och gå igenom eventuella specialuppgifter när de dyker upp. Du skall inte detaljstyra och inte heller förvänta dig en kopia av dig själv som städar på exakt samma sätt. Om du klagar på att de använder papperstrasor istället för tygtrasor när de rengör speglar kommer du snabbt jaga bort personalen. Så välj dina strider, precis som i vilken relation som helst, och det kommer fungera hur smidigt som helst!